Inhoudsopgave:

Carmelo Morales vergeeft niet en is de laatste kampioen in de geschiedenis van de Europese Superbike

Anonim

Met een tweehonkslag in de voorlaatste ronde, betwist op het populaire circuit van Jerez, Carmelo Morales heeft wiskundig het bereiken van de Europees Superbike Kampioenschap, de categorie met de grootste verplaatsing van de FIM CEV Repsol, waarmee de titel die in 2015 werd gewonnen, werd herbevestigd tegen de oppositie van de Chileense Maxi Scheib.

Iets meer dan een maand geleden was het nieuws van de verdwijning van het Europees Superbike Kampioenschap voor het seizoen 2017 bekend, dus Morales, het team Laglisse en zijn Yamaha YZF-R1 zij zullen de laatste kampioenen in de geschiedenis van de wedstrijd zijn. In totaal is het Carmelo's zesde continentale titel, hoewel hij er vier won in het single-race-formaat dat tot 2013 werd gebruikt.

Maxi Scheib, een waardige rivaal

Maxi Scheib Carmelo Morales Superbike Europees 2016

Zonder zijn belangrijkste rivalen in voorgaande seizoenen, zoals wijlen Dani Rivas, de herstellende Kenny Noyes of de wereldbekerrenner Xavi Forés, begon de Catalaan Carmelo Morales als de onbetwiste favoriet voor de titel, met het onbekende van de prestatie van de Chileense jongeman van BMW, Maxi Scheib, die afgelopen 2015 in de categorie doorbrak en de lokale bevolking en vreemden verbaasde.

Al snel werd duidelijk dat het seizoen een hand in hand tussen de twee, een generatiestrijd tussen Morales, die in juli 38 werd, en Scheib, die in juli ook 21 werd. Maxi sloeg als eerste en won in Valencia voor de ramp van Morales, die zag dat zijn band lek raakte in de voorlaatste ronde en hem dwong te stoppen.

Vanaf dat moment behaalde Carmelo drie opeenvolgende overwinningen (een dubbele op Motorland en een overwinning op Montmeló), maar Scheib verslapte niet en behield de leiding met een derde plaats en twee seconden. Bovendien maakte de Chileen met zijn overwinning in Albacete duidelijk dat hij niet zou opgeven, maar toen de beste Morales verscheen: won de tweede ronde in Albacete zelf en verliet Portimao met een tweehonkslag.

Een geweldig einde

Carmelo Morales Laglisse Yamaha Eurosuperbike

Dat stelde hem in staat bereik Jerez met 17 punten, afhankelijk van zichzelf om kampioen te worden. Natuurlijk moest hij acht punten scoren op Scheib, wat in feite beide mouwen opleverde. Na de eerste zonder problemen te hebben gedomineerd, bereikte Maxi in de tweede ronde de leiding, met Morales vast. Vervolgens, Maxi kapot!

Het voordeel was zo groot dat hij als tweede kon eindigen, maar een troost was het niet: Carmelo kwam de finish binnen, boekte zijn vijfde overwinning op rij en de titel gecertificeerd door 27 punten voordeel te hebben met een enkele race op het spel. Al op 97 punten staat Alejandro Medina, met de Fransman Anthony Delhalle op 113 na tweemaal het podium in Jerez. Ondanks dat het niet de manier was waar hij van droomde, tekende Morales nog een droomseizoen, waarbij hij zijn tweede opeenvolgende titel verbond en de laatste winnaar van de categorie werd.

Op deze manier, en aangezien het Moto2 Europees Kampioenschap al is beslecht in het voordeel van Steven Odendaal, is in Valencia de Moto3 Junior Wereldkampioenschap, met een dubbele mouw en de Italiaan Lorenzo Dalla Porta die de Cadiz Marcos Ramírez met 14 punten versloeg.