53 Bañeza Speed Grand Prix, de race

Anonim

Net aangekomen van het stratencircuit van Bañeza, waar de hitte een van de hoofdrolspelers van de dag is geweest en met een doorslaand succes van het publiek met ongeveer 40.000 mensen sommige delen van de stad vullen. Ik blijf me afvragen hoe er fans zijn die nog niet minstens één keer hebben deelgenomen aan deze prachtige Grand Prix waar je enkele races met een heel speciale "smaak" kunt zien en waar je ook de authentieke geest van competitie kunt herbeleven door met de coureurs te praten, door de pits lopen en ze op zeer korte afstand ronde voor ronde zien gaan.

Dit jaar zijn de categorieën verenigd. Zo hebben we de majestueuze viertaktklassiekers met een BSA driecilinder erbij kunnen zien die met zijn motor door de straten van Bañeza denderden, ook genoten van de klassieke tweetaktmotoren en natuurlijk de 125 GP die bij deze gelegenheid langs liep met wat dat een andere Moto3. Zoals altijd, zowel het publiek, de renners als de Bañezanos zelf met hun motoclub aan het roer hebben zich met de Grand Prix gegooid waar je niet alleen spectaculaire races kunt zien.

125 GP
125 GP

In de categorie van 125 GP en Moto3 Hij zag hoe de overwinning werd behaald na de 17 ronden die werden gereden in de stedelijke lay-out van de Bañeza Valenciaan Alex Martínez, die het hele weekend de sterkste in de categorie was. Vanaf de start in de eerste positie op de grid verliet hij deze positie niet tot de finishlijn, waardoor de tweede plaats voor Sergio Fuertes en een derde plaats gewonnen door Daniel Sáez profiteerde van een tegenslag van Aitor Cremades die als zesde eindigde.

Bij deze gelegenheid wilde de Moto-club Bañezano, de hoofdorganisator van de test, de realisatie van deze race opdragen aan degene die zijn vice-president Miguel Rodríguez die helaas twee maanden geleden is overleden.

De kurkentrekker van Bañezano

de categorie van klassiek 2T Hij startte met een grid vol met 36 coureurs, een heel spektakel om ze de eerste bocht te zien bereiken. Bij deze gelegenheid zou de overwinning tien ronden van de stedelijke lay-out worden betwist. Opnieuw was een andere Valenciaan Sergio Fuertes de snelste, gevolgd door Miguel Cortijo ook Valenciaan en Adrián Hermida die zoveel "zuidelijke" dominantie doorbrak met zijn derde directe positie voor Coruña.

Klassiek 4T
Klassiek 4T

In de categorie van klassieke 4T Mauro Abbadini schoot zijn Jawa 500 van de tweede plaats op de grid. Hij leidde de test bijna vanaf het begin, maar in de laatste ronden werd hij ingehaald door Leonés Ricardo Escobar die deze categorie nog een jaar won. De derde plaats op het podium in deze categorie werd ingenomen door de Asturiër José Bruno.

Op het moment dat de definitieve classificaties van de test niet beschikbaar zijn, zullen we deze gedurende de dag bijwerken en we zullen deze week doorgaan met tellen curiosa die we zagen in deze 53ste editie van de Bañeza Grand Prix. Voor nu laat ik je een kleine fotogalerij. Wordt vervolgd.