Bou triomfeert bij de start van het Spaanse Indoor Trial Championship

Anonim

Met de imposante Romaanse setting van de Tarragona Camp de Mart Auditorium, de eerste dag van het Spaanse kampioenschap van Binnenproef. Het podium herhaalde de eindstand van het kampioenschap van vorig jaar: Toni Bou (Montesa) bovenaan, gevolgd door Albert Cabestany (Sherco) en Adam raga (Gasgas).

De grote fans die deze sport in de Catalaanse stad heeft, werden weerspiegeld op de tribunes, waar zo'n 1.500 mensen genoten van de show en de lokale piloot Cabestany aanmoedigden, die de steun beantwoordde met zijn tweede plaats. Gezien korte kampioenschapslengte, is deze overwinning van levensbelang voor de huidige kampioen Toni Bou, die op deze manier "als eerste slaat" in de RFME.

Tarragona-podium

De Trial Indoor Ciutat de Tarragona

De eerste ronde verraste de piloten vanwege de grote moeilijkheidsgraad van de obstakels, waardoor ze over het algemeen slechte resultaten behaalden. De startvolgorde voor de laatste play-off was Daniel Oliveras (Gas Gas) die als eerste uitkwam met 18 punten, gevolgd door Jeroni Fajardo (Beta) met 6, Toni Bou met dezelfde score. Verder terug, Albert Cabestany (Sherco) met 3 en Adam Raga (Gas Gas) met 1.

Hoewel Bou niet goed van start ging, toonde hij aan het begin van de finale play-off zijn wapens en in de eerste zone - die van Burn - was het de enige die er doorheen kwam, hoewel scoren met een. Hetzelfde gebeurde in de vierde zone - de Super 3-club - die een van de meest gecompliceerde was. Dit, samen met de twee nullen die hij maakte in de volgende twee zones en in de laatste, leverde hem uiteindelijk de overwinning op en markeerde een grote afstand met de tot dan toe leider, Adam Raga.

Indoor obstakels

Van zijn kant, ondanks het feit dat de beste in de eerste ronde, Raga verloor zijn voorsprong in de doorgang door de play-off zones. Dus de meest betwiste was de tweede plaats tussen hem en Cabestany. In de finale play-off tussen deze twee coureurs werd bepaald wie de tweede trede van het podium zou bezetten. Als Cabestany zou winnen, zou het voor hem zijn, terwijl als Bou de winnaar was, de tweede plaats naar Raga zou gaan, zoals uiteindelijk gebeurde.